@PióroAteny napisał/a:
Hej, właśnie zaczęłam pisać opowiadanie, które jest bardzo intymne i może zdradzić moje uczucia, więc czy byłaby możliwość, żeby dodać do serwisu opcję anonimowego dodawania tekstów? Wyobrażam sobie to w taki sposób, że dla administratorów byłoby wiadomo, kto je napisał, dzięki czemu byłaby wiadoma jakość, ale opowiadanie nie byłoby połączone z konkretnym profilem, a osoba, która je napisała nadal mogłaby odpowiedzieć anonimowo na komentarze. Coś, jak anonimowe posty na facebooku. Co o tym myślicie?
Mnie się osobiście anonimowe komentarze pod anonimowymi postami na fejsie wkur... irytują. Owszem, idea może była i słuszna (mnie się też parę razy oberwało prywatnie za różne rzeczy pisane z prawdziwego konta, co nie miałoby miejsca przy wpisach anonimowych), natomiast jest to nadużywane do tego stopnia, że np. pojawia się anonimowe ogłoszenie sprzedaży auta / domu / czegokolwiek, pod którym mamy kłótnie pomiędzy anonimowymi komentatorami. No idiotyzm po prostu. Z dwojga złego zdecydowanie wolę, jak ktoś to robi z fake konta, niż anonimowo.
Natomiast w takich przypadkach, o jakich piszesz,
@Ateno, zastanawiam się nad lekkim nagięciem regulaminu. Mianowicie doświadczony, rozpoznawalny w środowisku autor mógłby założyć drugie konto tylko i wyłącznie do publikacji jednego tekstu (powód takiej decyzji chwilowo pomijam), informując o tym wcześniej administrację - choćby tylko
@Marca i
@JustINe, nawet ja nie muszę tego wiedzieć. Według mnie to byłoby idealne wyjście, bo jednocześnie nie omija bezczelnie zakazu altkont (zresztą jak ktoś będzie chciał, to i tak obejdzie system, tylko po co kombinować?), za to nie pozwala na możliwie anonimową publikację. Osobiście nie widzę w tym problemu.