Forum

Minimalna długość tekstu (strona 2 z 2)
Nadal podtrzymuję swoje zdanie na temat przedłużania / skracania tekstu. Owszem, osobiście mam skłonności do przesady i zdecydowanie zbyt często moje opowiadania są zbyt długie, natomiast doceniam też minimalizm, jeśli stanowi on świadomy do osiągnięcia celu, a nie jest narzędziem do pisania kolejnych, wyglądających dokładnie tak samo one-shotów, bo wincyj = lepij.

Powiem więcej (wincyj 😉 ): zdarzało mi się wydłużać / skracać teksty, które zostały napisane (i opublikowane) w takiej, a nie innej długości. I wciąż nie kupuję argumentu "jakby tam miały być trzy zdania więcej / mniej, to by były od początku". Dlatego polecam, byś samodzielnie zrobił prosty tekst: wziął jakieś własne starsze opowiadanie, którego długo nie czytałeś, po czym zacznij robić mu regularną redakcję. Założę się o cokolwiek, że bardzo szybko znajdziesz miejsca typu "tu mi czegoś brakuje / tamto chyba jest niepotrzebne / tu bym zmienił / tam napisał całkiem od nowa", choć teoretycznie była to przecież dzieło skończone, niewymagające żadnych ingerencji.

I niezależnie od tego czy się z tym zgadzasz, czy nie: limit zostaje, więc jeśli chcesz opublikować coś w dziale opowiadań, to niech to ma konkretną objętość. Innej drogi nie ma i nie będzie.
5k znaków to nie jest opowiadanie, to opowiastka lub fragment opowiadania. Limit jest i tak zbyt mały imo, ale to moje zdanie, którego forsować nie zamierzam.
Chcesz wziąć udział w dyskusji? Zaloguj się
pokątne opowiadania erotyczne
Witamy na Pokatne.pl

Serwis zawiera treści o charakterze erotycznym, przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Decydując się na wejście na strony serwisu Pokatne.pl potwierdzasz, że jesteś osobą pełnoletnią.

Pliki cookies i polityka prywatności

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowej lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych i w celach analitycznych.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz w regulaminie serwisu.