Forum

Slowly, slowly catchy monkey! (strona 2 z 2)
@Agnessa i @Marc - to jest problem, który zgłaszała wczoraj @deal w komentarzu "Nimfomanki". Da się coś z tym zrobić?
O ile rozumiem, to opowiadanie nie było czytane w całości, tylko na wspomniane raty. Wtedy każde wejście / odświeżenie strony kasuje licznik, który startuje od nowa.
A to już @deal musi potwierdzić, bo nie wiem 🤷
Potwierdzam, że czytałam na raty, ale w obecnym stanie rzeczy nie mam innej możliwości i zrobiło mi się bardzo smutno, że nie mogłam dodać oceny ☹️
Uczciwie przeczytałam opowiadanie i próbowałam naście razy dodać ocenę, to mi jeszcze od małp nawrzucano 😉
@deal
Parafrazując pewne przysłowie, w każdej wrzutce jest ziarnko prawdy 😁
@XXX_Lord
Ty śliwko nikczemna! 😁
@Marc, @Agnessa, chciałbym wrócić do tematu blokowania możliwości wystawiania ocen przy odświeżaniu.

1. Rozumiem ideę (chyba) - blokada przed stawianiem setek jedynek w wykonaniu bot-ów i trolli.
2. Jednak utrudnia to wystawianie ocen przy długich historiach - czytanie "na raty" to standard, przynajmniej w moim przypadku, poza tym cierpieć będą Autorzy długich historii, którym Czytelnik oceny nie wystawi (komu będzie chciało się czekać 40 minut na odblokowanie możliwości kliknięcia).
3. W dowolnych przeglądarkach (niezależnie od wersji, mobilna czy desktopowa) strony odświeżają się automatycznie - po określonym czasie (o ile dobrze pamiętam, 2 ustawieniach każdej przeglądarki istnieje możliwość zdefiniowania czasu odświeżania), wyjściu/wejściu z/do przeglądarki lub po zmianie podstrony. Może warto byłoby, bazując na zapamiętanym IP oraz MacAdresie użytkownika zapamiętywać jego status w buforze i nie zerować od razu licznika w danym dniu? Zerowanie następowałoby o północy każdego dnia, ewentualnie po określonym interwale czasowym od momentu ostatniego odświeżenia (np. 12 godzin).
Zastanówcie się proszę nad powyższym, bo to może pomóc w nakręceniu ruchu na stronie, idea słuszna, ale zwykli użytkownicy i niektórzy autorzy - poszkodowani.

@deal - kto się wyzywa, sam się tak nazywa 😜
@XXXLord - zmiany techniczne to już bardziej domena @Marca. Co nie znaczy, że nie popieram idei zmodyfikowania działania licznika, zwłaszcza dla wspomnianych opowiadań długich. Mnie też to nie raz i nie dziesięć denerwowało.
Zdaję sobie sprawę, że przy dłuższych tekstach czas oczekiwania na możliwość oddania oceny rośnie i myślę jakby ten problem rozwiązać. Najbliżej jestem ustanowienia jakiegoś sztywnego limitu dla dłuższych tekstów, ale oczywiście jestem otwarty na Wasze pomysły.

@XXX_Lord Twój pomysł oczywiście jest możliwy do wykonania (z jednym wyjątkiem: przeglądarki nie mają dostępu do adresów MAC), ale przy ponad milionie odsłon dziennie, przetwarzanie takiej liczby danych byłoby lekką przesadą.
Chcesz wziąć udział w dyskusji? Zaloguj się
pokątne opowiadania erotyczne
Witamy na Pokatne.pl

Serwis zawiera treści o charakterze erotycznym, przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Decydując się na wejście na strony serwisu Pokatne.pl potwierdzasz, że jesteś osobą pełnoletnią.

Pliki cookies i polityka prywatności

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowej lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych i w celach analitycznych.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz w regulaminie serwisu.