@XXX_Lord
- wycofujesz z Poczekalni wszystkie odcinki, oczekujące na głosy CLA i publikujesz ponownie już bezpośrednio na Stronie Głównej.
- LUB ustalamy w gronie CLA + @Agnessa, @Marc i @Justine, że zamiast powyższej akcji, wybrane osoby z CLA po prostu przeklikają Twoje odcinki z Poczekalni, bez czytania (tak, aby zmigrować je na Główną)."
To pierwsze to jawne kombinatorstwo. Czyli ja teraz wycofam swoje opowiastki, które mam w Poczekalni i dodam je za dwa dni i rozumiem że od razu wylądują na Głównej. Nie podoba mi się to.
To drugie - ludzie nie otwartym tekstem, inni czytają. Potem będziemy mieć ."casus AlexFerniss", bo jej to tak, a dlaczego mnie nie. Takie ustalenie możemy robić na priv ( choć i tak mleko się już rozlało). Jeszcze pisać, że bez czytania. Znowu dostaniemy łatkę "kliki"
Osobiście sugerowałbym dla CLA coś takiego jak 'golden buzz", raz do roku/pół roku/kwartał, każdy z CLA ma prawo jednym głosem wypromować jedno opowiadanie w owym okresie czasu, a moderatorce , właścicielom portalu dać większą ilość (ale nie 18).
W kwestii ilości i czasu - jestem otwarty na propozycję, myślę że pół roku.
Dochodzi jeszcze kwestia zasypywania Poczekalni, kilkunastoma częściami w okresie tygodnia, bo tu był problem. Zastanowiłbym się nad ograniczeniem, np do trzech części, a potem tydzień kwarantanny. Przez ten czas, sprawa czy coś pójdzie na Główną się wyjaśni. Mieliśmy tu przecież @Indygo, który zawalał poczekalnie swoimi opowiastkami codziennie, lub co dwa dni.
Pozdrawiam
@jamer106
"To pierwsze to jawne kombinatorstwo. Czyli ja teraz wycofam swoje opowiastki, które mam w Poczekalni i dodam je za dwa dni i rozumiem że od razu wylądują na Głównej. Nie podoba mi się to.
To drugie - ludzie nie otwartym tekstem, inni czytają. Potem będziemy mieć ."casus AlexFerniss", bo jej to tak, a dlaczego mnie nie. Takie ustalenie możemy robić na priv ( choć i tak mleko się już rozlało)."
Nie do końca kombinatorstwo, bo nikt nie łamie zasad strony, co najwyżej trochę je nagina, ale zgodnie z regulaminem. A nagięcie sugeruję z powodów opisanych wcześniej przez Agnessę i niewiedzy AlexFenriss. Wiem, że zrobienie wyjątku to wyłom na przyszłość dla kolejnych Autorów, powtarzam jednak, że to nie jest zero-jedynkowa sytuacja i Autorka nie jest winna temu, jak finalnie to wyszło.
I druga kwestia - coś za coś, my dajemy szansę na promocję, ale oczekujemy aktywnego uczestnictwa w życiu strony, oczywiście w miarę możliwości każdego z nas (czyli komentowania, zarówno w Zbiorze Głównym jak i w Poczekalni).
No i na koniec - jeśli wdrożony zostanie pomysł na monitoring aktywności CLA i automatyczne relegacje do Poczekalni, nieaktywni Autorzy sami się wykluczą.
Na razie żadnego precedensu ani @Alex, ani nikogo innego nie ma i najprawdopodobniej nie będzie. Przy czym nie mieszajmy tego przypadku z tym, co wyrabiał @Indygo, bo on nadużył mojej uczciwości i chęci pomagania znacznie bardziej niż waszej. I drugi raz tego błędu nie popełnię, tylko odstrzelę. Bez ostrzeżenia.
@Agnessa_Novvak
Ile ja @Indygo opowiadań poprawiłem, to głowa mała, i to w kwestii warsztatu i fabuły, więc wiem co to był za typ.
Bardziej chodzi mi o to by jeden autor nie zawalał poczekalni co dzień, bo jak sama widzisz takich jest sporo.
Chcesz wziąć udział w dyskusji?
Zaloguj się