Forum

Kiszone ogórki w poczekalni, wersja 6/9 (strona 2 z 3)
Po raz tysiunc pińcet sto dziwińcet przypominam o "Wilczycy" - aktualnie części V, choć najlepiej głosujcie od razu na pozostałe. @AlexFenriss pracuje nad poprawkami na bieżąco, a i ja zaglądam do tekstów jeszcze raz przy okazji promocji, więc staramy się wyłapać nieusunięte wcześniej błędy.

Polecam też zerknąć na drugą część "Zakazanych pragnień" @KlaryN https://www.pokatne.pl/opowiadanie/zakazane-pragnienia-czesc-ii
W imieniu @KlaryN dziękuję. Teraz kolej na @AlexFenriss. A jesli macie jakieś swoje propozycje, piszcie śmiało!

@Agnessa Novvak napisał/a:
W imieniu @KlaryN dziękuję. Teraz kolej na @AlexFenriss. A jesli macie jakieś swoje propozycje, piszcie śmiało!

To Autorka już sama nie potrafi podziękować? Dziwne trochę.
Jedną część Wilczycy pchnąłem, dwie kolejne to dłużyzny, spasowałem, primo nie mój klimat, dwa długość przeraża. Sorki, niech inni z loży się wykażą.
Zaczynam zastanawiać się, czy mój tok rozumowania był właściwy odnośnie Poczekalni i CLA. Może jednak obowiązkowy limit ocenionych i skomentowanych opowiadań członków CLA powinien zostać wprowadzony? A jeśli ktoś nie dojeżdża = skasowanie statusu członka CLA, relegacja do Poczekalni i ponowne przejście całego procesu kwalifikacji (czyli minimum 3 opowiadania, wypchnięte do zbioru głównego). Może CLA powinna być przywilejem z jednoczesnymi obowiązkami?
Mnie podobne pomysły chodzą po głowie od dawna, ale jednocześnie mam pewne wątpliwości, na ile by to realnie pomogło. Bo co daje członkostwo w CLA ponad to, co autor i tak dostaje po trzech promocjach na stronę główną? Możliwość głosowania na teksty innych i... to wszystko? A co, jeśli tego samego autora nie interesuje ocenianie innych i zajmuje się tylko i wyłącznie własną twórczością? No właśnie - nie zmienia się nic.

I ja wiem, że zaraz odezwą się głosy pt. "nikt tu nikogo do niczego zmuszać nie będzie, a jak zacznie, to autorzy sobie pójdą gdzie indziej". I tak, jest w tym sporo racji. Tylko potem mamy takie przypadki, że jakiś autor wpada na kilka dni, publikuje tekst, zbiera owacje i tyle go widzieli. Czyta cudze opowiadania, komentuje je i ocenia? Nie. Angażuje się w jakikolwiek sposób w to, co się dzieje choćby na forum? Nie. Mało tego: nie jest nawet skłonny odnieść się do uwag, jakie sam dostaje, nie wprowadza poprawek i ogólnie ma wszystko w poważaniu. Powiem otwarcie, że baaardzo mnie w takich przypadkach kusi doprowadzenie do cofnięcia takiego tekstu do poczekalni i wstrzymanie publikacji każdego następnego do momentu, w którym tenże autor nie przemyśli paru rzeczy. A jak będzie miał problemy z myśleniem? Nie mój problem.

@jamer106 - w tym akurat przypadku to ja odpowiadam, bo to, co się dzieje z "Wilczycą", to niestety po części moja wina.
Ewentualnie wariant nr 2, po "relegacji" zamiast konieczności zmigrowania 3 opowiadań, przywrócenie pełnego statusu CLA po ocenieniu i zagłosowaniu na określoną liczbę opowiadań (np. również 3) w Poczekalni. Jeśli delikwent nie zareaguje, gnije w Poczekalni do końca świata i 1 dzień dłużej.
Do tego trzeba byłoby wprowadzić mechanizm monitorujący (+ notyfikacje wiadomościami w przypadku zbliżania się do deadline'u) i kryteria obowiązkowej liczby opowiadań do zrecenzowania z Poczekalni w wybranych przedziałach czasowych (np. minimum 2 na miesiąc).

A Autorów publikujących i mających pozostałych w 4 literach jest przeważająca większość. W zasadzie tylko nasza trójka regularnie przegląda Poczekalnię.
@XXX_Lord
Jak stwierdziłeś Autorka Wilczycy sama sobie winna. Wrzucanie opowiadań co 3-4 dni, nie patrząc na odbiór tak się kończy. Przy niektórych ma zero komentarzy, czasami jeden Agnessy i jak jest pod tekstem więcej, to niezalogowanych czytelników. Też tak miałem, ale nie wywaliłem kilkunastu w jednym temacie tylko sondowalem. Autorka, chyba ma o sobie zbyt wysokie mniemanie, bo rzucenie tekstu w stylu że jest Remigiuszem Mrozem, poczekalni brzmi butnie, jak poczuli się inni z Poczekalni, dała im jasno do zrozumienia że są plebsem, np taka Klara. A tu niestety statystyka ocen, wyświetleń, komentarzy tej drugiej bije Wilczyce na łeb. Sama @Klara, napisała do mnie, poprosiła grzecznie to się pochyliłem, choć to nie mój klimat. @AlexFenris, wszystko załatwia rękoma @Agnessy. Stroi fochy, twierdząc że do Poczekalni pisać nie będzie. Nie to nie. Czymże różni się opowiadanie w poczekalni od tego na Głównej? Miejscem i obrazkiem. Nie wiem czemu, tak wszyscy pra na Główną, osobiście miałem więcej komentarzy i oceń jak byłem w poczekalni.
Nie chcę krakac, ale tak mam że dostrzegam czarne scenariusze. Zlitujemy się, pchnięmy te kilkanaście opo, na Główną, ona puści kolejne i będzie olaboga dlaczego nie czytają, dlaczego nie ma komentarzy.
Finał będzie taki, że podobnie jak inni, strzeli focha, nakaże wykasować opowiadania i tyle ją widzieli, a nasz czas pójdzie w pizdu, bo przeczytać tę wszystkie części to dobre kilkanaście godzin, o @Ageessie nie wspominając bo ta na poprawki straciła kilkadziesiąt.
Czy @Alex dała choć 1 komentarz pod nieswoim opowiadaniem, udziela się na forum, czacie? Nie, czeka, bo my mamy. Przebrnąłem prze trzecią część jej opowiadania i wtedy naszły mnie te przemyślenia i powiedziałem sobie w imię czego? Jeżeli tego nie robi teraz, to watpie, że zrobi to gdy będzie AA lub CLA. Niech spróbuje sił na NE, i LoLu. Nie chcąc dawać kolejnych części do Poczekalni krzywdzi swoich Czytelników, a że to nie mój klimat, to ja tej straty nie odczuję.
Może jestem brutalnie szczery, ale jak ktoś nic, to i ja nie poczuwam się dawać coś od siebie.
Pozdrawiam.
@jamer106

I znowu masz rację, odnosząc się do całości Twojego posta.

"(...) bo rzucenie tekstu w stylu że jest Remigiuszem Mrozem, poczekalni (...)"

XD

Poważnie coś takiego padło? Pomijając fakt nieuzasadnionej buty (zerknąłem na to opowiadanie i szału nie ma, widziałem co najmniej kilka lepszych historii wyciągniętych z Poczekalni przez ostatnie kilkanaście miesięcy), jeśli Mróz ma być punktem odniesienia jako wzór, to... podziękuję i wyłączam się z dyskusji 😉

Promowanie kogoś na główną to trochę jak działanie w modelu Świata Książki. Ćwierć wieku temu, oferowali promocyjne ceny na wybrane pozycje z katalogu, licząc na to, że klient będzie cyklicznie zamawiał kolejne, przy czym klient nie był zobligowany w jakikolwiek sposób do składania następnych zamówień, to była tylko i wyłącznie jego dobra wola, łatwo domyśleć się, że większość z nich pukała się w czoło i odmawiała. Analogicznie wygląda wyciąganie opowiadań z Poczekalni - jesteśmy jak ten Świat Książki, poświęcamy czas, pomagamy i poprawiamy, licząc na to, że nowi Autorzy dołączą do nas i przekażą wiedzę dalej, a 9 na 1o świeżo upieczonych ma nas głęboko w rectum.

I teraz spójrzcie na moje komentarze sprzed kilku dni pod "Wilczycą" , naprawdę nie widać tego, że ludzie stali się po prostu leniwi i mają w dupie innych? Przychodziłem tu 10 lat temu, w tym samym czasie pojawiło się sporo Autorów, których już tu nie ma (m.in. Nazca, Indragor, Mr.Hyde, Krystyna), wszyscy nowi w tamtym czasie oprócz pisania własnych treści, angażowali się w życie Poczekalni i recenzowali. Nikogo nie trzeba było do tego zmuszać. Teraz jeśli doczekamy się kogokolwiek, kto łaskawie rzuci okiem i napisze 3 zdania komentarza, to od razu oczekuje czerwonego dywanu i traktowania jak Mroza (tekst zrobił mi dzień XD). Wiem, że brzmię jak stary dziad, ale jak patrzę na młodsze pokolenia 30 lat i niżej, to szlag mnie często trafia.
@XXX_Lord
Cytat dosłowny Autorki
Nie chcę być i nie będę Remigiuszem Mrozem Poczekalni - płodną twórczynią większość znajdującego się tam kontentu, a tak by pewnie było po wrzuceniu reszty rozdziałów.
Porównanie siebie do R.M chyba zostało jasno nakreślone nakreślone.
Tak, kiedyś komentarzy było sporo. Teraz większość zamknęła się w swojej twórczości i ma resztę w dupie.
Proponuję zawiązać nowy wątek dotyczący zmian w funkcjonowaniu CLA, bo wszyscy chyba widzimy że coś tu nie gra.
Pozdrawiam.
Tymczasem Remigiusz Mróz, czytając dowolną krytyczną opinię na swój temat na dowolnym forum/ dowolnej grupie / dowolnym czacie / w dowolnym uniwersum: wyciera strudzoną twarz plikiem pięćsetzłotówek 😀
Chcesz wziąć udział w dyskusji? Zaloguj się
pokątne opowiadania erotyczne
Witamy na Pokatne.pl

Serwis zawiera treści o charakterze erotycznym, przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Decydując się na wejście na strony serwisu Pokatne.pl potwierdzasz, że jesteś osobą pełnoletnią.

Pliki cookies i polityka prywatności

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowej lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych i w celach analitycznych.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz w regulaminie serwisu.