Forum

Likwidacja systemu ocen (strona 4 z 5)
@Jamer106 Gratulacje! Chyba udało Ci się zaproponować rozsądny kompromis między łatwością oceniania, a informacją zwrotną, jaką ta ocena niesie, zarówno dla autora, jak i dla czytelnika.
Również podoba mi się pomysł Jamera.
Bo czasami nie trzeba szukać daleko.
Wystarczy podpatrzeć u konkurencji.
A w wielkiej tajemnicy Wam powiem, że owa konkurencja ma zamiar conieco skopiować od nas, bo ich look strony i jej technikalia to im @Agnessa już trzy lata temu skrytykowała i temat powrócił.
Tylko tam w przeciwieństwie do Pokątnych szefostwo to kawał leni i bumelantow (co osobiście im napisałem). Tu Marc i Justine działają z szybkością QRF.
Bo czasami nie trzeba szukać daleko.
Wystarczy podpatrzeć u konkurencji.
A w wielkiej tajemnicy Wam powiem, że owa konkurencja ma zamiar conieco skopiować od nas, bo ich look strony i jej technikalia to im @Agnessa już trzy lata temu skrytykowała i temat powrócił.
Tylko tam w przeciwieństwie do Pokątnych szefostwo to kawał leni i bumelantow (co osobiście im napisałem). Tu Marc i Justine działają z szybkością QRF.

A w wielkiej tajemnicy Wam powiem, że owa konkurencja ma zamiar conieco skopiować od nas, bo ich look strony i jej technikalia to im @Agnessa już trzy lata temu skrytykowała

Pierwszy raz to ze sześć lat będzie, a nie trzy 😅
@Agnesso,
Niejaki @Tomp, wygrzebał Twoje propozycje, podobno jeszcze jakieś wysłałaś, ale tam oczywiście to skasowano.
Tomp wynalazł, ja pociągnąłem temat dalej, ostro jadąc po wlodarzach, a że czasami to wale prosto z mostu, bez Wersalu.
Odzewu nie było i temat chwilowo zdechł.
Taka to elitarna jest tam komunikacja z Foxem i Ateną, bo tylko Megas to trzyma, ale ostatnio i jego kurwica wzięła.
@XXX_Lord
Mądrze to podszlifowac, można dodać czwartą składową, oby nie za dużo, bo zrobimy badanie OBOP, a nie o to chodzi.
A starocie, pokombinować jak z pieniędzmi przed denominacją, albo stworzyć coś na zasadzie Archiwum.
Ogólnie nawet nie trzeba by było dawać swój głos za wyjściem. Trzy średnie ocen CLA powyżej średniej np. 8,00 i cząstkowych każdej o 8,00 i mamy awans opowiadania na Główną. Autor nie wie kto pchnął, widzi tylko że było to np. 4 z CLA.
Konkretnie wiemy tylko my z loży, bo na czacie mamy podane oceny oceniających z CLA.
Im więcej CLA oceni dane opowiadanie wysoko tym bardziej je windujemy jako np opowiadanie miesiąca, kwartału.
Może się rozpędziłem za bardzo, ale tak już mam.
Wybaczcie brak mojej reakcji. Urlop uniemożliwia mi śledzenie wątku regularnie.
Trawię wszystkie Wasze pomysły i podoba mi się kierunek w jakim to zmierza.

@Marc napisał/a:
Wybaczcie brak mojej reakcji. Urlop uniemożliwia mi śledzenie wątku regularnie.
Trawię wszystkie Wasze pomysły i podoba mi się kierunek w jakim to zmierza.

Marc, reagujesz bardzo szybko, a urlop.ma swoje prawa. Nie bądź niewolnikiem strony, nie o to chodzi.
Miłego wypoczynku.

@jamer106 napisał/a:
@XXX_Lord
Mądrze to podszlifowac, można dodać czwartą składową, oby nie za dużo, bo zrobimy badanie OBOP, a nie o to chodzi.
A starocie, pokombinować jak z pieniędzmi przed denominacją, albo stworzyć coś na zasadzie Archiwum.
Ogólnie nawet nie trzeba by było dawać swój głos za wyjściem. Trzy średnie ocen CLA powyżej średniej np. 8,00 i cząstkowych każdej o 8,00 i mamy awans opowiadania na Główną. Autor nie wie kto pchnął, widzi tylko że było to np. 4 z CLA.
Konkretnie wiemy tylko my z loży, bo na czacie mamy podane oceny oceniających z CLA.
Im więcej CLA oceni dane opowiadanie wysoko tym bardziej je windujemy jako np opowiadanie miesiąca, kwartału.
Może się rozpędziłem za bardzo, ale tak już mam.

Wie. Między tekstem a ocenami dla opowiadań przeniesionych z Poczekalni masz info, kto zagłosował.

Podsumowując dotychczasowe pomysły:

- system ocen z NE, czyli jako składowe: fabuła, pomysł i warsztat. Oceny w skali 1-10.
- dla Poczekalni wymagane przekroczenie określonego progu punktowego dla wszystkich trzech składowych (8 to chyba za dużo, może 7?), aby awansować do Zbioru Głównego. Kasujemy głosowanie za wyjściem, do wyjścia na Stronę Główna potrzebne oceny 3x7 przynajmniej 2 Autorów z CLA.

- Dla opowiadań opublikowanych przed zmianą systemu:

1. Pozostawiamy oceny jako archiwalne, do wglądu przez każdego użytkownika, ale już bez możliwości oceniania w starym systemie.
2. Stare opowiadania (czyli te sprzed zmiany) będą również podlegać możliwości oceny wg nowego systemu.
3. Do przemyślenia, co z mechanizmem degradacji opowiadań ze Zbioru Głównego do Poczekalni.
Chcesz wziąć udział w dyskusji? Zaloguj się
pokątne opowiadania erotyczne
Witamy na Pokatne.pl

Serwis zawiera treści o charakterze erotycznym, przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Decydując się na wejście na strony serwisu Pokatne.pl potwierdzasz, że jesteś osobą pełnoletnią.

Pliki cookies i polityka prywatności

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowej lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych i w celach analitycznych.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz w regulaminie serwisu.